Powrót

Targi Expo Sweet – coś dla łasuchów

12
02/14

Przedstawiamy dobre wieści dla fanów słodkiego szaleństwa. W dniach 18-20 lutego w godzinach od 10.00 do 18.00 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska odbędzie impreza, w której wystawcy z branży cukierniczej, lodziarskiej i HORCEA zaprezentują przed publicznością swoje umiejętności.

W pierwszym dniu Targów zobaczymy pokaz tortów wykonanych z czekolady plastycznej, które zaskakują swoją oryginalnością. W zeszłym roku mogliśmy podziwiać tort w kształcie długowłosego pieska leżącego na miękkiej, purpurowej pufie lub w kształcie sukni wieczorowej zawieszonej na manekinie. Zatem w tym roku na pewno powinniśmy spodziewać się jeszcze bardziej niezwykłych słodkości. Ponadto wystawcy z branży lodziarskiej zaprezentują produkcję lodów gałkowych. Mistrz świata 2014 Filippo Novelli zademonstruje przygotowanie lodowego sushi. Będziemy także świadkami rzeźbienia w lodzie, zobaczymy dekoracje czekoladowe, pokaz zdobienia tortów i cupcake z wykorzystaniem cukrowych koronek. Drugi dzień rozpoczną się Mistrzostwa Polski w przygotowaniu deseru. Tego samego dnia poznamy tez zwycięzcę. Natomiast w trzeci dzień odbędą Mistrzostwa Polski szkół cukierniczych. Oprócz tego w tych dwóch dniach będą miały miejsce także podobne atrakcje, jak wymienione w przypadku dnia pierwszego. Osoby, które na co dzień pracują w branżach cukierniczych i lodziarskich będą mogły wejść na Targi bezpłatnie po dokonaniu odpowiedniej rejestracji lub aktywowaniu zaproszeń papierowych. Będzie również możliwość wykupienia jednorazowego biletu wstępu w cenie 30 zł Każda dorosła osoba może przyjść na targi z dwóją dzieci. W czwartek – 20 lutego na imprezę będą mogły bezpłatnie wejść zorganizowane grupy młodzieży ze szkół o profilach gastronomicznych, cukierniczych lub kucharskich. Na samą myśl o tych wszystkich smakołykach na języku pojawia się ślinka. Nie może nas tam zabraknąć!