Nowe menu w Restauracji NOVA!
Zbliża się lato, przyszła pora na zmiany. W naszej Restauracji NOVA zagościła zupełnie nowa karta menu. Smakosze kuchni europejskiej i staropolskiej powinni być usatysfakcjonowani.
Nowa karta menu to przede wszystkim poszukiwania nowych smaków i aromatów oraz zachowanie najnowszej stylizacji podawania potraw. Fanów hotelowych klasyków pragniemy uspokoić, pozostały w menu. Wśród nich zachowaliśmy cieszące się sporą popularnością wegańskie flaki z boczniaków. Karta składa się z zup, przystawek, klasyków hotelowych, past, dań głównych, pizzy, deserów i napoi.
Nasz Szef Kuchni Łukasz Gzowski wśród przystawek poleca zwłaszcza naleśniki gryczane nadziewane szynką drobiową i musem z porów podane z salsą meksykańską. Wśród dań głównych mamy szeroki wybór. Smakosze drobiu, wołowiny, wieprzowiny i ryb z pewnością znajdą coś dla siebie. My szczególnie polecamy grillowaną polędwicę wołową Chateaubriand z ciemnym sosem z zielonego pieprzu, pieczonymi ziemniakami w ziołach i chrupiącymi warzywnymi pappardelle.
Warto zauważyć, że również najnowsza karta zawiera pozycje dla wegan i wegetarian. Wśród nich sałatka z kozim serem, karmelizowaną gruszką i orzechami.
Oczywiście w karcie pozostał nasz hit, czyli pizze. Do wyboru są margherita, pikantna pepperoni, Góralska, wiejska oraz nieśmiertelna pizza zrób to sam. Nasze pizze wyrabiane są na miejscu i powstają przy użyciu oryginalnej włoskiej mąki, pomidorów Pelati i prawdziwej włoskiej mozzarelli.
Dla wielbicieli deserów Szef Kuchni Łukasz Gzowski przygotował coś specjalnego. Ciastko daktylowe z ciepłym sosem toffi i lodami malaga to wyjątkowa rozkosz dla podniebienia, którą podczas specjalnego test panelu nowej karty menu, zajadali się wszyscy.
Warto dodać, że nowa karta została również zaopatrzona w rekomendację wina do każdego dania głównego, pasty, przystawki czy klasyków hotelowych.
W imieniu Szefa Kuchni Łukasza Gzowskiego serdecznie zapraszamy do Restauracji NOVA. Mamy nadzieję, że w nowej karcie znajdziecie swoje ulubione pozycje.